Деница Елисеева стана третата българка, която си осигури медал от европейското първенство по бокс за жени в столичната зала "София". 

Тя спечели 1/4-финалния си мач в категория до 57 кг срещу украинката Валерия Ярошенко и се класира за полуфиналите. 

Дебютният мач на 35-годишната софиянка на ринга в зала „София“ се оказа много тежък и оспорван. И двете съпернички водиха битка от началото до края, в която изцедиха тотално силите си. И двете не спряха да си разменят удари през всики 4 рунда на мача и затрудниха и съдиите в избора си. 

Все пак Деница спечели с неединодушното им решение, тъй като единият от тримата арбитри не успя да определи коя бе по-добрата – 2:0 (38:38, 40:36, 39:37).

"Като първи мач бе много труден за мен. Исках да се получи по-добре, но важното е, че се справих. Имах и 6 килограма за сваляне преди да се кача на ринга, но това не е оправдание – свикнала съм. Надявам се на полуфинала да играя още по-добре", заяви Деница Елисеева след мача си.

Нейна съперничка в битката за финала във вторник ще бъде рускинята Наталия Самохина. 
Така и трите ни 1/4-финалистки – Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Деница Елисеева (57), продължават напред, но вече са с поне бронзови отличия на гърдите си.