Българският боксьор в категория над 91 килограма Петър Белберов загуби по точки от Филип Хъргович /Хърватия/ в среща от втория кръг на Световното първенство по бокс в Доха /Катар/ и приключи участието си в шампионата на планетата.

Петър Белберов така и не успя да намери подходяща дистанция срещу близо двуметровия Филип Хъргович, който е европейски шампион в най-престижната категория от Самоков и е поставен под номер 2 в схемата на категорията. След последния удар на гонга и тримата странични съдии бяха единодушни - победа по точки с 3:0 /30:27,30:27,30:27/ за Филип Хъргович, който се класира за четвъртфиналите, където ще се боксира с Тони Йока /Франция/.

Със загубата на Петър Белберов приключи и участието на българския национален отбор по бокс на Световното първенство в Катар. България участва в Доха с четирима боксьори - Тинко Банабаков /категория до 49 кг./, Даниел Асенов /до 52 кг./, Елиан Димитров /до 60 кг./ и Петър Белберов /над 91 кг/, които загубиха срещите си в предварителните кръгове./БТА