Лидерът Спартак Варна се наложи над домакина Добруджа с 30:25 (14:11) в среща от седмия кръг на мъжкото хандбално първенство. С успеха гостите записаха седма поредна победа и водят убедително на върха с пълен актив от 14 точки след първия дял от шампионата.

Най-резултатен от победителите беше Мирослав Владков с 9 гола, а Веселин Георгиев добави 7. За тима от Добрич с 9 попадения се отличи Светослав Недев, а Джошкун Якубов отбеляза 8 гола във вратата на Спартак, но това не беше достатъчно.

„До 22-рата минута те водеха с 2-3 гола, но след като изравнихме, ние се откъснахме с 3 попадения и до края нямахме проблеми. Направихме обаче страшно много пропуски в атака. Изтървахме 15 чисти положения, а и техният страж Исмет Хаджиев се представи на ниво и заключи вратата си“, коментира след двубоя президентът на спартаклии Росен Добрев.

В изтеглена среща от осмия кръг вицешампионът Локомотив Варна спечели срещу Интер-Академик в Благоевград с 29:23 и с 10 точки се утвърди на второто място. Добруджа остана трети с 8 точки, колкото има и шампионът Фрегата, който обаче е с два мача по-малко. БТА