В нов клуб ще се състезава през следващия сезон хандбалистът Мирослав Владков. Българинът се разделя с белгийския си клуб Ахилес Бохолт, с който спечели два трофея тази година. Владков обаче ще играе в друг отбор догодина, като все още не е ясно къде.

„Наистина сезонът беше много успешен и съм доволен разбира се. Бързо стигнахме до договорка и така заминах там. Като условия съм много доволен. Всички хора в клуба са много разбрани и искаха да постигнем нещо този сезон. Тази година спечелихме два трофея и завършихме втори в първенството, което беше сериозен успех. Мога да кажа, че хандбалът в Белгия е на едно доста прилично, средно ниво. Има 3-4 по-добри отбора в групата и като цяло съм доволен. Явно хората работят и развиват хандбала, както се вижда”, сподели за Гонг Мирослав Владков.

„В сравнение с други спортове хандбалът не е на челните места в Белгия по популярност и интерес. Но мога да кажа, че в града, в който бях аз хората се вълнуваха много, идваха на мачовете, на важните мачове залата беше пълна. Атмосферата беше много приятна и очевидно хандбалът се развива”, каза още Владков.

Колкото до следващия сезон, Миро Владков коментира: „Няма да как да е в България, обаче няма да е и там. Не знам още къде ще продължа през следващия сезон. Бях доволен много от престоя си в Испания. За съжаление в последните години хандбалът не е в никак добро положение в България и ми е много болно и тежко. Това е положението. Наистина е доста трудно. Годините са такива, че е трудно като цяло да се започне, да се запишат деца да тренират хандбал и да харесат този спорт. Ситуацията е тежка. Това е един много харесван и интересен спорт. На всяко голямо събитие- Олимпиада, Световно, Европейско първенство залите са пълни и доставя удоволствие, обаче в България за жалост не е така. Във всички страни в Европа хората се мъчат, развиват спорта с малки стъпки, само ние ми се струва, че тъпчем на едно място.”