Великият шампион Хакухо спечели и последния си мач на супертурнира по сумо „Нагоя башьо”, побеждавайки естонеца Баруто в протоколна схватка от финалния 15-и кръг. Единственият действащ йокодзуна си осигури още вчера своето 15-то шампионско звание, а днес пребори Баруто с раменно хвърляне „уватенаге”.

Белият феникс не познава поражението от януари тази година и вече има 47 поредни победи. С повече последователни успехи са само легендите Футабаяма, записал 69 поредни победи в периода 1936-1939 г. и Чийонофуджи с 53.

Калоян Махлянов-Котоошу загуби днес последния си мач, отстъпвайки пред Харумафуджи. Българският Гъливер финишира с баланс 10 победи и пет поражения.

Заради разразилия се скандал преди "Нагоя башьо" Хакухо ще бъде лишен от куп награди и привилегии. За титлата си той ще получи парично възнаграждение от 10 млн. йени (малко по-малко от 100 000 долара), но няма да бъде удостоен с честта да подържи Купата на Императора. Монголецът няма да получи и традиционните Купа на премиера на Япония, трофей на премиера на Монголия и Купа на дружбата. Купа на Императора шампионите в сумотурнирите са получавали винаги от 85 години насам, дори през военните периоди.