Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира поражението от Академик Бултекс в Националната баскетболна лига, като заяви, че до голяма степен отборът му се е бил сам със свои собствените грешки. 

"Започнахме добре мача и нещата в двете фази на играта започнаха да ни се получават. След това обаче имахме проблеми с центъра им Олисемека, който тотално надигра високите ни играчи под коша. Доминираше в подкошието, защото ние играхме меко в защита. Това даде самочувствие на гостите, които са отбор, който стреля изключително добре от тройката и когато имаш човек, който се бори и вади топката става изключително лесна. Отделно от това в края на втората четвърт позволихме разликата да стане 11 точки", започна Хаджисотиров. 

"През третата четвърт имахме проблеми в нападение и вкарахме само 11 точки, и разликата се вдигна още повече. Това, което ни е силата, играта в подкошието, днес я нямаше. В последствие с тази разлика беше трудно да се върнем в мача. Мисля, че до голяма степен ние се бихме сами с наши грешки и заради липса на желание и интензитет от високите ни играчи, което няма да бъде подминато просто така", допълни специалистът./БТА