Мария Гроздева се намира в отлична форма и ще се бори за медал на започващото в края на месеца световно първенство по спортна стрелба в Мюнхен.

Но дори и да не спечели отличие на шампионата на планетата, двукратната олимпийска шампионка ще счита състезателната година за успешна след двете поредни победи за Световната купа във Форт Бенинг и Белград.

"Тази година е много успешна за мен, защото спечелих две победи за Световната купа и този факт няма да се промени след световното първенство. Конкуренцията е ясна - корейки, китайки, монголки, но съперничките не ме плашат", каза Гроздева на пресконференция след награждаването с приза "Златен лъв" за изключителните й спортни постижения.

Според нея често на състезанията за Световната купа се получават по-силни резултати отколкото на световните първенства, които пък се провеждат веднъж на четири години.

"Няма никаква разлика между Световните купи и световните първенства. Дори често на Световни купи се получават по-силни резултати отколкото на световни и европейски първенства и Олимпиади. От световно първенство си заслужава да спечелиш медал, защото има премии", коментира още Гроздева.

Състезателката и нейният личен съпруг и треньор Валери Григоров са уверени, че няма да имат проблеми с подготовката, дори и федерацията да спре доставката на патрони.

"С федерацията е важно поне да не си пречим. Парите за подготвителни лагер още не са получени, но имаме уговорка, че всичко ще бъде изплатено. Дори федерацията да ни спре патроните, от нашия клуб Софарма ще ни помогнат", каза Валери Григоров.