Традиционно преди големи състезания националните отбори по художествена гимнастика провеждат подготвителни лагери в спортната база във Варна - Спортпалас.

Националният отбор - жени пристигна по-рано, а вече към тях се присъедини и анмсабълът при жените, информират от Българската федерация по художествена гимнастика.

Двата отбора ще тренират заедно една седмица, след което представителките ни в индивидуалното ще се завърнат в София няколко дни преди ансамбъла.

На 10 август ще се проведе последното контролно, на което ще играят Катрин Тасева, Невяна Владонова и Боряна Калейн, както и ансамбъл-жени. Освен това Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова също ще вземат участие като ще покажат новите си композиции.

Момичетата се чувстват прекрасно в базата на Спортпалас (Варна), където разполагат в всички необходими условия да тренират при отлични условия и да се концентрират само върху предстоящото най-отговорно първенство през годината - 37-мото Световно първенство, което ще се проведе в Баку от 16 до 22 септември.

Особено важен е този шампионат за индивидуалистките ни, които ще се борят за две квоти на Олимпиадата в Токио. Ансамбълът вече си осигури квота, но това пък амбицира момичетата на Весела Димитрова да дадат най-доброто, което могат и да се окичат с медали.