Старши треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова е популярна в гимнастическия свят като много строг специалист. Това могат да потвърдят най-вече нейните състезателки. Наставникът обаче не пропусна да покаже, че и чувството ѝ за хумор също е на световно ниво, при това по време на пресконференция на отбора.

Весела Димитрова „закачи” една от своите грации – Мадлен Радуканова – точно пред медиите, в опит да разчупи малко по-напрегнатата за момичетата обстановка. Младите и много талантливи гимнастички не са свикнали да дават често интервюта и притеснението понякога им личи. Именно това се случи и с Мадлен.

„Искам да кажа, че ще работим много в злата, че продължаваме да се готвим за Световното първенство и за Олимпиадата догодина. И…”, започна Радуканова.

Усетила лекото притеснение на своето момиче, Весела Димитрова я апострофира в шеговит тон: „И да играем без грешка.”

Въпреки че е млада, Мадлен Радуканова определено има мнение по въпроса, и отвърна на закачката: „Не, исках да кажа, че…”

В отговор Весела Димитрова с широка усмивка попита: „Ха, така ли? Не ли? Няма да играем без грешка?”

В крайна сметка всички се засмяха, още повече, че едно от основните изисквания към ансамбъла е да изиграе чисто своите композиции, които така или иначе са изключително сложни и изпълнени с много трудни елементи.

Ансамбълът беше избран за отбор на месец юни, а Весела Димитрова за треньор на месеца в анкетата на Пресклуб България.

Мадлен Радуканова е дъщеря на футболния треньор Милен Радуканов.