Националният отбор на България по художествена гимнастика пристигна в Москва за първия старт от сезона. От 19 до 21 февруари руската столица ще бъде домакин на турнира от веригата за Гран при.

За първи път в Гран при турнира ще участват и ансамбли, а България ще бъде представена от националния ансамбъл - жени и Невяна Владинова. В съпътстващия турнир за жени ще стартира Ерика Зафирова. При девойките България ще бъде представена от Йоана Николова, Полина Иванова и Галатея Герова.

При жените - индивидуално ще участват гимнастички от 41 държави, като личат имената на Маргарита Мамун, Александра Солдатова (Русия), Мелитина Станюта и Катарина Халкина от Беларус, Саломе Пашава от Грузия, Нета Ривкин от Израел, Сон от Корея и др.

В надпреварата при ансамблите участие ще вземат 8 състава - Русия, Израел, България, Япония, Германия, Гърция, Латвия и Финландия.

В съпътстващия турнир, където при жените ще участва Ерика Зафирова участничките са 33 на брой от 25 държави, а при девойките ще се състезават 88 гимнастички от 32 държави.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS