Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика изрази своята искрена благодарност към министъра на спорта Свилен Нейков, който е откликнал веднага при тежката травма на националката ни Биляна Проданова.

Няколко седмици преди Световното първенство в Япония през септември тя получи възможно най-тежката контузия в този спорт. По време на тренировка Проданова скъса предни кръстни връзки и менискус на дясното коляно.

Заради отзивчивостта на министъра, както и на медицинските лица, помогнали на състезателката ни, треньорското ръководство, докторът на националния отбор Мариела Сиракова и състезателките в тима изразиха своята специална благодарност към Свилен Нейков за проявената загриженост и навременна намеса във връзка с тежката травма на Биляна Проданова, национална състезателка по художествена гимнастика.

Също така, от федерацията ни изразиха благодарност към всички медицински лица, които полагат огромни грижи за възстановяването и лечението на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика през целия подготвителен период на настоящата състезателна година.

Неоценимата и навременна намеса, професионализмът на всеки един от специалистите допринесе не само за облекчаването на нововъзникнали тежки травми, но и до правилното излекуване и възстановяване на голяма част от тях.

Благодарностите са отправени към доц. Антони Георгиев, д-р Йовко Йовчев, д-р Мазнейков, д-р Калин Михов, д-р Тифчев и терапевтите: Анета Ганчева, Кирил Мавродиев, Чавдар Нинов, Пепи Нинов.