Георги Величков продължава с добротоси представяне в родния снукър шампионат и спечели първия ранкинг турнир за новия сезон. Републиканският шампион се справи с 4:1 фрейма над Виктор Илиев във финала игран в спортен клуб „Академията“.

Рефер на финала и турнирен директор беше Цветелина Минкова. В полуфиналите Виктор Илиев се справи с друг млад талант Велиан Димитров от Пловдив след победа с 4:1 фрейма. Георги Величков имаше нелеката задача да премери сили с Кристина Златева, която е бронзова медалистка от европейското по билярд.

Опитът на Величков се оказа достатъчен за успех с 4:1 фрейма. В най-интересният мач от 1/4 финалите Кристина Златева победи Максим Костов след 4:3 фрейма в една много дълга и изтощителна битка. 13-годишният Максим реализира брейк от 77 точки, което беше най-големият брейк в турнира. В другите сблъсъци на тази фаза Велиан Димитров победи Дилян Тиклев с 4:2 фрейма, Георги Величков не срещна проблеми срещу Виктор Гайдов с 4:0 фрейма, а Виктор Илиев се справи с Димо Ангелов след 4:1 фрейма.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.