Треньорът на последните ни медалистки от големи първенства Ваня Стамболова и Венелина Венева, Георги Димитров не е оптимист за Световното по лека атлетика в зала от 12-ти до 14-ти март. И двете са все още с водещи резултати в скромния бг национален състав, въпреки че се завърнаха след двегодишно допинг наказание.

Според Георги Димитров в Доха фиксираме само участие, за медали е пълен абсурд да се говори.

„Поредната екскурзия за българската атлетика. Вече едва събираме състав. Сами виждате само 7 човека покриват норматив за участие, при това много нисък. Отборно - пълна трагедия, да стигнем дотам, че туркините да ни бият...Големият проблем е липсата на треньори, компетентни. Базата е също катастрофа - няма нормални условия за подготовка. Венелина тренира малко във „Фестивална”. Резултатът - контузена и болна, тръгва за Доха на антибиотици,” критично отбелязва скандално известният треньор, който все пак има в кариерата си едни от най-бележитите успехи на бг атлетиката.

Според Георги Димитров да се надяваме на нещо повече от финал в Доха е нереално, „в атлетиката няма случайни неща”.

Защо спортът ни страда? „Защото нищо не се прави, само се говори и се издигат лозунги! Така не става! Реалността е много тежка,” тъжно завършва треньорът, който все пак стяга куфарите за Доха.

„В момента съм в провинцията. Карам с вериги, ако стигна до летището ще пътувам,” отговаря ни Димитров.