"Отстъпих мястото си в състава на Йоло Николов, след това поисках да си платя акредитацията, както преди винаги е ставало, но от федерацията ми казаха, че е невъзможно", обясни треньорът на Ваня Стамболова - Георги Димитров.

Димитров няма да пътува за Световното първенство в Москва, въпреки че Стамболова е покрила норматив "А" за шампионата. "Най-строго пазената на тайна на БФ Лека атлетика е съставът за Световното първенство, освен състезателите, които всеки ги знае. Никой не знае какъв е съставът на делегацията. Може би там се крие отговорът защо аз не пътувам", коментира Димитров.

"На Йоло Николов му беше казано, че не присъства в състава. Отказано му беше и да си плати акредитацията, както е нормално, друг път се е правило. При тази ситуация, аз се отказах в името на този млад и единствен надежден треньор, да замине вместо мен. Питах ръководителя на делегацията Велина Цекова дали мога сега аз да си платя акредитацията. Невъзможно било, защото било много страшно световно и не допускали никакви допълнителни хора. След три дена се обадих на Карамаринов и го попитах, той ми каза, че няма никакъв проблем да си платя акредитацията. Проблемът, че вчера пратихме последната заявка за състава и вече не се приемат. Ето затова не съм аз в делегацията. Съставът и до този момент не е публикуван поименно. Със сигурност ми казах, че масажист няма и няма да има", обясни ситуацията опитният треньор. /БГНЕС