"Няма как изобщо да ме е страх или да се притеснявам, тъй като аз подлежа на всекидневен и ежечасов допинг контрол", сподели лекоатлетката Ваня Стамболова по повод очакваните проверки на Световното първенство в Москва.

След последните допинг скандали със световни звезди на леката атлетика, се очаква на шампионата в Русия контролът да е по-сериозен от всякога. "Няма как изобщо да ме е страх или да се притеснявам, тъй като аз подлежа на всекидневен и ежечасов допинг контрол. Така както се допинг контролът се провежда вкъщи или там, където съм, така ще се проведе и в Москва. Няма за какво да се притеснявам", коментира златната медалистка от Балканиадата в Стара Загора миналия месец, която днес бе определена за спортист номер 1 на юли в анкетата на Пресклуб България.

"И сега имам проблеми с контузии, но въпреки това решиха да участвам на Световното първенство, защото имам покрит норматив и защото това е един шанс, който не мога да изпусна. Разбира се, не съм в най-добрата си форма и това се дължи на тези контузии, които малко или много спират тренировките, понякога те връщат. Имам проблеми с ахилеса, имам две дискови хернии. Въпреки това, аз съм решена да отида и да се боря колкото мога на първенството", допълни Стамболова.

Възпитаничката на Георги Димитров ще бъде без своя треньор на първенството в Москва, тъй като той е отстъпил своето място на Йоло Николов, треньор на Митко Ценов. "Няма как това малко или много да не ми повлияе. Знаете, било то за морална подкрепа, било то за масаж, или неща, които трябва предварително да се знаят. Чисто организационно той е човекът, който се грижи за тези неща. Без него ще ми е доста по-трудно, но това е може би проверка на моята издържливост и да видя как ще се справя на големи състезания без него", сподели Стамболова. /БГНЕС