Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева замина за Казан, където ще вземе участие в провеждащата се Универсиада. Въпреки че само преди три дни, грацията ни смени социалния си статус на „семейна“, националката ни е готова да покорява нови върхове в професионален план.

Малко преди да се качи на самолета на Москва правим уточнението, че към името си тя вече е добавила още една фамилия, тази на съпруга й – Силвия Митева - Янева.

Разбира се, първата тема е за изминалия вълшебен сватбен ден: „Беше невероятен и прекрасен ден и ми се иска никога да не беше свършвал. Много съм щастлива и си пазя много, много спомени. Сутринта бяха приготовленията, след това в ритуалната зала само подписахме, след това църковен брак, а в ресторанта имаше изнесен ритуал и вече самото тържество.“

„Впечатленията наистина са уникални, още съм под влияние на сватбата и се надявам да ми повлияе положително на престоящото състезание. Абсолютно всичко организирах сама“, добави Силвия Митева - Янева.

Турнирът по художествена гимнастика на Универсиадата в Казан ще премине под изключително силна конкуренция. Очаква се в надпреварата да се включат най-добрите състезателки.

„Като цяло на Универсиадата участват почти всички, стига да имат години. В много от спортовете, тъй като това е най-добрата възраст, участват наистина най-добрите“, добави грацията ни.

След Казан, гимнастичката ни ще участва на още две големи състезания – Световната купа в Санкт Петербург и Световното първенство в Киев.