По-рано тази седмица Александър Емеляненко даде интервю пред медийте в Русия за своето завръщане в света на смесените бойни изкуства (ММА). Когато разговорът се насочи към легендарният му брат Фьодор, Александър заяви, че двамата не са си говорили от 10 години и обвини "подлизурковците" около брат си, които лежат на неговата слава и богатство.

Малко след това интервю Фьодор даде своя отговор чрез отворено писмо, което можете да прочетете по-долу:

"Обикновено не коментирам твърденията на други хора, но този път не мога да мълча. Това е моят първи и последен отговор към теб (бел.ред. - Александър). Смятам, че е под моето достойнство да реагирам постоянно на твоите лъжи."

"И сега най-важното - защо реших да напиша това открито писмо към теб: ти нарече моите роднини подлизурковци. Подлузурко - това си ти, Юда! Съжалявам, че хората, които бяха близо до теб и те подкрепяха в тежките ти моменти, сега страдат. Лично аз се извиних от твое име на десетки хора."

"Можеш да кажеш каквото искаш за мен, ще го понеса, но не се осмелявай да обидиш близките за мен хора. Освен това, ти дори не ги познаваш. А всички останали, които познаваш, ти помогнаха и изиграха важна роля в живота ти. Ти не можеш да им стъпиш на малкия пръст. Затова не си част от кръга ми с близки хора."

"В едно от интервютата ти каза, че можеш да ми помогнеш. Но не разбирам как може да ми помогне някой, който наскоро беше освободен от затвора и е известен с постоянните си нарушения на тренировъчния режим. Мога само едно да ти кажа - не обезчестявай фамилното ми име и родителите ми!"

Фьодор се завърна в света на смесените бойни изкуства през 2015-та година и оттогава записа рекорд от 2-1, като в последната си битка той загуби от Мат Митрион в дебюта си за ММА организацията "Белатор".

Александър пък прекара две години в затвора за отвличане и изнасилване на камериерка. След освобождаването му той се би за чеченската ММА организация "Akhmat", побеждавайки Джеронимо Дос Сантос с технически нокаут в първия рунд.