Руската легенда в смесените бойни изкуства (MMA) Фьодор Емеляненко обяви своето оттегляне, след като нокаутира бразилския ветеран Педро Ризо, информира mma-bulgaria.com.

На Емеляненко му бяха нужни само 44 секунди за да запише нокаут вчера, сваляйки на земята опонента си и довършвайки го с тежки удари в главата. Фьодор започна с добър лоу-кик и точен ляв-прав. Емеляненко продължи да нанася типичните за него балтии, като изпусна една от тях, при която Ризо отвърна. След това обаче последва силен удар с крак и още по-силен удар с дясната ръка, който свали Ризо на земята. Фьодор се впусна подир него и с няколко удара довършиха бразилеца.

„Мисля че е време да се откажа. Семейството ми повлия в този избор. Дъщерите ми растат без мен, затова е време да напусна. Направих финално решение. Това беше последния ми двубой. Напускам спорта в името на семейството ми, в името на децата ми. На този етап искам да отделя повече време на дъщерите ми“, сподели Емеляненко.

Той допълни, че никакви пари не биха променили решението му, но не отхвърли възможността да се върне след известно време на ринга: „Всичко е Божия воля. Направих своето решение, но не се знае каква е Божията воля и моята съдба занапред."