Международната федерация по гимнастика (ФИГ) повери на организаторите на Световната купа по спортна акробатика в София да проведе още един важен избор. Става дума за определянето на представител от квотата на състезателите, който ще влезе в техническата комисия по акробатика.

От Международната централа гласуваха доверие на страната ни, тъй като за Световната купа у нас са заявени рекорден брой държави-участници. Състезанието, както и изборът на състезател, който ще стане част от техническата комисия, ще се състои от 9-и до 11-и май.

С началото на всеки нов олимпийски цикъл ФИГ избира членовете на техническите комисии на гимнастическите спортове. В тях по правило се включва и по един представител на спортистите. До този момент германката Сабрина Хегел представляваше акробатите в съответната комисия, но на нейното място предстои да бъде избран нов състезател.

България не може да предложи свой кандидат, тъй като страната ни е представена от Николина Христова в техническия комитет. Акробатът от квотата на състезателите трябва да бъде от страна, която няма свой член в комисията.

По време на Световната купа в „Арена Армеец” в София сили ще премерят представители на Азербайджан, Беларус, Белгия, Китай, Франция, Великобритания, Казахстан, Португалия, Холандия, Пуерто Рико, Украйна, Русия, САЩ и България. Броят на държавите-участнички е рекорден за този ранг състезания.

Очаква се международният турнир София Интернешънъл Акро Къп, който е съпътстващ, да привлече още държави и техните отбори. Според предварителните прогнози броят може би ще достигне до 22.

ФИГ повери още една важна задача на организаторите на СК по акробатика

източник: БФСА