Българската федерация по гребане е изправена пред ново Общо събрание. Няколко клуба вече са внесли в съда искане за провеждане на извънредно събрание, а от настоящото ръководство твърдят, че подкрепят това искане и също са за провеждане на такова събрание. Настоящият президент на централата Васил Радев сподели, че едва ли ще се кандидатира отново, защото е разочарован от отношението.

„Хората искат бързо и точно да се решават всички въпроси, което естествено не е по силите ни. Те точно заради това поискаха тази подписка, чрез която да се образува ново Общо събрание и да се избере нов Управителен съвет, с нов председател. Честно да ви призная лично аз не мога да кажа за какво тези седем клуба поискаха толкова бързо това. Как за това кратко време разбраха как се ръководи федерацията. Нека да има такова Общо събрание, но задължително искахме да минем през процедура на съда. Когато се състави нов Управителен съвет с нов председател, той ще може да работи спокойно. Да ви кажа честно учудвам се какви хора има. Целият Управителен съвет подкрепя провеждането на ново Общо събрание. Мисля, че ще се стигне до това, да. След Нова година някъде”, сподели Радев и добави:

„За кандидат на опозицията не мога да ви кажа. Апетитът е голям. Чувам, има доста желаещи. Да ви кажа честно мисля да не се кандидатирам, защото останах разочарован от отношението на колегите. Засега такова е моето мнение. Ако не се променят донякъде нещата мисля, че ще има нов председател.”

На въпрос към старши треньора на националния тим Румяна Нейкова, дали тя има апетити към президентското място във федерацията, Нейкова отговори: „Аз може да имам, ама не мога да стана.” Що се отнася за бъдещето, Руми Нейкова добави: „Нека времето да покаже.”