Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” дари град Ямбол със спортна площадка на открито, която жителите и гостите на града могат да използват безплатно. Официалното откриване се състоя на 20.07.2010 г. от 18.00 часа. Теренът, на когото са разположени фитнес уреди за физически упражнения на различни мускулни групи, се намира на ул. „Богомил” в участъка между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Опълченска”.

Спортната площадка е 12-та подобна, която „Еврофутбол” открива през тази година благодарение на кампанията си за активен начин на живот и спорт в свободното време – „Избери да спортуваш”,. Тя се реализира със съдействието на фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

На официалната церемония по откриването присъстваха зам. кметът на община Ямбол – г-жа Надя Данкинова, секретарят на Община Ямбол – г-н Антон Кабрански и представители на фирмите участвали в изграждането на площадката. Г-жа Данкинова благодари от името на Общината на „Еврофутбол”, без чиято финансова помощ проектът не би бил възможен, както и на инициативната гражданска група, която кандидатства по кампанията на българския букмейкър. Иванка Александрова от организаторите разясни на съгражданите си как реално стана реалност най-новата спортна площадка в Ямбол.

Последният спортен терен, който ще стане реалност благодарение на кампанията на „Еврофутбол”, е на ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Той ще отвори врати през септември 2010 г. и ще даде възможност на почитателите на футбола и тениса да практикуват любимите си спортове на специална изкуствена настилка.

Проектът на гражданска група в партньорство със сдружение "ПБК Ямболгаз" и сдружение "Клуб европейски инициативи - ИДЕА" - община Ямбол спечели конкурса на „Еврофутбол” и фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) през октомври 2009 година. Той е един от 13-те подобни инициативи, които получиха финансиране от българския букмейкър.

Кампанията за здравословен начин на живот и спорт в свободното време „Избери да спортуваш” се осъществява с помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи” и е част от големия благотворителен проект на „Еврофутбол” – „Печелиш и помагаш”.