Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” ще открие 12-та спортна площадка от кампанията „Избери да спортуваш”. Поредният спортен терен, който бе финансиран от компанията през 2009 година, се намира в град Ямбол, на ул. "Богомил", в участъка между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Опълченска". Церемонията ще се проведе на 20.07.2010 г. от 18.00 часа.

Жителите на Ямбол ще могат да използват безплатно уредите на открито, които са разположени в централната част на града и така ще могат да спортуват във всеки удобен за тях момент.

Проектът на гражданска група в партньорство със сдружение "ПБК Ямболгаз" и сдружение "Клуб европейски инициативи - ИДЕА" - община Ямбол спечели конкурса на „Еврофутбол” и фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) през октомври 2009 година. Той е един от 13-те подобни инициативи, които получиха финансиране от българския букмейкър.

Церемонията по откриването на спортната площадка ще започне в 18.00 часа. Сред официалните лица ще бъде председателят на ПБК „Ямболгаз” - Бойчо Георгиев. Ще присъстват представители на Община - Ямбол: кметът Георги Славов, зам. кметът - Надя Данкинова, гл. експерт "Спорт и младежки дейности" - Ивайло Дуков, секретарят - Антон Кабрански и др.

Спортният празник ще завърши с демонстрация на уредите от баскетболистите на местния отбор.