Въпреки че все още няма определена дата и място, днес беше обявено, че Ерол Спенс-младши ще защитава за пъри път титлата си на IBF в полусредна категория за през януари срещу Лемонт Питърсън.

"В крайна сметка вече е време да защитя титлата си, да спечеля повече титли и да стана безспирен шампион на света. Това е, което съм готов да направя следващата година", заяви Спенс.

Спенс (22-0, 19 КО) спечели титлата на IBF на 27-ми май, след като нокаутира Кел Брук в 11-ия рунд на срещата им в Шефилд, Англия.

Питърсън (35-3-1, 17 КО) е ветеран и бивш носител на титлата в супер лека категория. За последно той се би на 18-ти февруари, когато надделя над Давид Аванесян след съдийско решение.

"Питърсън е човек, който аз гледах като аматьор. Проведох няколко спаринга с него и научих много от тях. Той е един от любимите ми боксьори и е човек, който се бие всеки път. Никога не съм го виждал да се скатава", заяви Спенс.

Спенс, 27-годишен, споделя голямата сцена в полусредна категория с шампиона на WBC Кейт Турмън, който понастоящем е контузен, но двамата продължават да говорят един за друг при все удобен момент.

"Откакто бях 5-0, казах, че ще се бия с Кейт или с някой от най-добрите петима боксьори. Той трябва да мине през рехабилитация, но аз съм готов и го чакам. Винаги съм готов да се бия с най-добрите", добави Спенс.

"Очаквам с нетърпение тази потенциална битка с Ерол. Гледам напред към големите конкуренти, а Ерол е точно такъв. Това е битката, за която вие говорите постоянно и няма да спрете да говорите, а и така трябва, защото когато тя стане факт, това ще бъде една от най-добрите битки на това поколение", отбеляза Турмън.