Готов съм лично да се заема с организацията на състезание в Ямбол. Това заяви световноизвестният български акробат Енчо Керязов на днешното представяне на Уеб платформата на инициативата „Спортувай с президента“, предаде репортер на БГНЕС.

Той сподели, че има опит в организирането на масови събития и как фондацията му вече девета година награждава деца в сферата на спорта. „Няма да се спирам отново колко е важен спортът за подрастващото поколение, по-скоро имам желание да се включа с организацията на гимнастическите спортове. Имам опит в организирането на масови събития, учредител съм на фондация на мое име и вече девета година награждаваме деца в сферата на спорта - изключително развълнуван съм, че едно от децата – Християн, е награждаван от моята фондация, като на церемонията тогава той заяви, че иска да има своя фондация, помагаща на децата.

„Предлагам това състезание, което включва гимнастически спортове, като визирам не само гимнастика, а и акробатика, художествена гимнастика, стрийт фитнес, скокове на батут, смятам, че Ямбол е прекрасен град и съм готов лично да се заема с организацията. Ямбол е един от градовете, които смея да твърдя, че са центровете на спортната акробатика. По-голямата част от националния отбор в златните си години тогава беше от Ямбол, най-успешната акробатка – Боянка Ангелова, абсолютна петкратна световна шампионка, също е от Ямбол. Мисля, че мога да се справя с организацията на това събитие. За мен ще бъде огромна чест, ако едно от състезанията за Купата на Президента се проведе в Ямбол“, завърши той.