Оспорвана надпревара и приятни емоции предложи първият турнир по художествена гимнастика за купите на кмета на Благоевград. За медалите и отличията в двудневното състезание на подиума в зала "Скаптопара" спориха 330 грации - девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени - ансамбли.

При девойките младша възраст първото място заслужиха представителките на столичния клуб Левски Триадица, второто - на Академик, третото - на Левски София. След тях се наредиха гимнастичките на Велбъжд и Дунавска ЦСКА.

При девойките старша възраст първи са състезателките на Левски, втори са момичетата от Велбъжд. При ансамблите първото място спечели отборът на Левски Триадица, втори е ансамбълът на Левски Илиана, трети - на Левски.

Специална награда получи отборът на клуба по художествена гимнастика Пирин, който организира турнира заедно с община Благоевград и Българската федерация по художествена гимнастика.

Много почитатели на този красив спорт, който е сред най-успешните и обичани в България, наблюдаваха изявите на младите надежди на родната художествена гимнастика. Националният отбор на България по естетическа гимнастика също бе в Благоевград. Той представи най-новите си съчетания. /БТА