Елизабет Паисиева спечели многобоя при жените и приза „Царица Маргарита” по време на 16-то издание на турнира по художествена гимнастика, който се провежда във Варна.

Най-добрата ни състезателка Симона Пейчева не взе участие, тъй като се възстановява от травма. Втора се нареди Стела Султанова, с 64,675 точки. Това ще са и представителките ни на Световното първенство в Патра в средата на месеца.

Моника Минчева е с трета оценка в многобоя, но младата ни състезателка остава извън официалното класиране. Така бронзът стана притежание на французойката Делфин Ледо.

Тази вечер е и многобоят при ансамблите, като българките ще мерят сили в конкуренцията на 7 държави: Австрия, Япония, Франция, Нова Зеландия, Канада, Германия и Бразилия.

В турнира се представят и гимнастички от школите на Сърбия, Чехия, Унгария, Англия, Словения, Азербайджан, Португалия, Австралия и Турция.

„Това са съчетанията ми за световното, които показах във Варна. Не са лесни. Трябва само да си ги изиграя добре. Надявам се това да стане. Преди няколко дни имах леко разтежение, но сега всичко е наред и съм в добра форма. Очаквах да стана първа във Варна. Този турнир ми харесва и се надявам да става все по-силен”, заяви за СИА-ДКС Елизабет Паисиева.