Елизабет Йовчева се класира на 4-о място в многобоя при девойките  на международния турнир по художествена гимнастика „Sofia cup“. Възпитаничката на Филипа Филипова не беше убедителна, допусна грешки в изпълненията с бухалки и топка и събрания сбор от 57.700 точки, който я остави подножието на подиума. Йовчева получи 14. 633 точки за изпълнението с обръч, 14.167 точки за това с топка, 14.300 точки за композицията с бухалки и 14.600 точки за тази с лента.

Треньорът на Йовчева - Филипа коментира представянето на своята възпитаничка: „Не мога да кажа, че не се постара. Все пак тя вчера се върна от Корбей Есон. Работихме снощи до късно. Днес направи каквото можа, но се надявам утре на финалите да е в много, много по-добро състояние и да покаже максимума си. Беше предпазлива, леко страхлива и неуверена, все пас сме на собствен терен. Допусна грешки. Имаме още много работа по нейните композиции и по нейното представяне".

Самата Елизабет Йовчева пък сподели: „От някой неща съм доволна, от други не. Трябва да работя още по-тях. Доволна съм от представянето си с лента, защото ми се получи. С обръча нямаше груби грешки, но беше предпазлив. С топка и бухалки допуснах грешки“.  
Останалите ни две представителки останаха извън първите 10, слад като допуснаха грешки във всички съчетания. Вероника Любчова е 11-та с 52.967 точки, а Вая Драганова е 27-ма с 51. 367 точки.

Световният елит в художествената гимнастика идва в София

Шампионка с резултат от 63.500 точки стана представителката на Русия – Лала Крамаренко. Първа нейна подгласничка е сънародничката й Полина Шматко (60. 634 точки), а втора  е представителката на Турция Дерия Демиро (58.501 точки ).

Припомняме, че в края на седмицата в „Арена Армеец“ в София ще се проведе Световната купа, където ще бъдем представени от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъла-жени. Турнирът ще се състои от 5 до 7 май. Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. За квалификациите, които ще се проведат в петък и събота, цените са 5, 10 и 15 лева, а за финалите -  пропуските струват 10, 15 и 20 лева.