Навярно мнозина се питат какво работи един сутрешен водещ? И по-важното – от колко до колко часа? Наистина ли става рано и свършва рано? Вярно ли е, че работното време на ранобудният труженик приключва веднага след последната песен в предаването, т.е. – в 10.00 часа?

Ако това е така, значи ли, че когато мнозина от вас започват работа и предстои въздълъг работен ден, в страната има двама галеници на съдбата – Дюзев и Райчев, които тъкмо тогава свършват. Вярно, ще кажете, те стават рано. Въпреки това свободното време пред тях е магистрала, която започва в 10 сутринта всеки делничен ден.

Нагърбен с нелеката задача да разбера какво, по дяволите, правят след 10 популярните водещите на Дарик Кафе Михаил Дюзев и Иво Райчев, реших да прекарам няколко часа с тях, веднага след края на понеделнишката им смяна.

Оказа са, че нещата съвсем не са такива, каквито изглеждат отстрани. Стриктно планиран график буквално запълва всяка свободна минута на двамата и притиска изпълненото им със срещи и задачи забързано ежедневие.

След кратък отдих до 10.30, Михаил Дюзев посещава ежедневната планьорка на Дарик, където отчита своето предаване и планира това за следващия ден. По същото време Иво Райчев е на фризьор, с предварително записан час.

Без нито секунда почивка, камо ли кафе-пауза, двамата преминаваха през парка Заимов под студен зимен дъждец, сипещ се по главите им, за да се озоват в редакцията на списание Амика, където имат уговорена среща за 11.15. Там вече ги очакват главната редакторка Богдана Златева и арт-директора Сандра Клинчева. Италианското модно списание е базирано точно срещу руския културно-информационен център.

В уютна и тренди обстановка, двамата отделиха 60 минути от времето си, за да разискват в задушевна обстановка последните тенденции в радиоводенето и в мъжкото облекло за сезона пролет-лято 2009. В края на интервюто за zar.bg, заснето и от видеоператор на Дарик Уеб, Дюзев и Райчев си стиснаха ръцете с Клинчева и Златева обединени от общото схващане, че тази пролет тренча на Хъмфри Богарт се завръща в мъжкия гардероб. Това е добра новина, въздахна Райчев, който се оказа, че има два подобни - един от времето на въпросния Богарт, друг - забравен в Милано миналата година.

Улисани в модни размисли и страсти, двамата за малко да пропуснат следващото си рандеву. Поглеждайки часовника си, Дюзев отсича напрегнато, че закъсняват. Имат време само за едно ристрето на крак, което изпиха на три глътки - с внимателно разклащане на чашата преди третата. Веднага след това се качиха с фоторепортер на Дарик Уеб на скоростен японски автомобил и отпрашиха за следващото място – главните квартири на Tom Tailor.

Там ги очакваха с току-що пристигналата нова колекция на модната марка, за да предложат подходящи дрехи за ранобудни радиоводещи. След необходимото време, прекарано в пробната, двамата избраха своите нови аксесоари и доволни поеха към следваща среща – продукционното студио на Дарик.

На поста си, готов с актуална селекция нови джингли, анонси и др. елементи на интонационната среда, ги посрещна саунд-дизайнера на Дарик Светльо Давидов. Вече разработил цялостна концепция за новото звучене на Дарик Кафе, той презентира богатата палитра от саунд-елементи.

Както виждате, нелека програма, а все още нямаше и 15.00 часа. Тук ги оставих, докато те припряно разпределяха ангажименти за вечерта.

 

Впрочем, всичко си има причина – очаквайте този петък, 13-и февруари, новите дрехи на Дарик Кафе. Както винаги, точно в 6.30 сутринта.