Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло Иванов за успеха, който постигна на турнира от сериите Гран при в Хага (Холандия).

Иванов спечели златен медал, надделявайки във финала над представителя на домакините Фран де Вит с ипон 3 секунди преди края, а по пътя към триумфа записа победа и над световния шампион от Баку 2018 Саеид Молаей със „златна точка“, след като в редовното време двамата не си отбелязаха точка.

„Поздравления за успеха, който постигна. Убеден съм, че той ще те стимулира да преследваш още по-сериозни резултати и ти пожелавам реализацията на твоя труд да достигне своя връх по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.“, каза Кралев.

Ивайло Иванов благодари на министъра за подкрепата и обяви, че се чувства много по-спокоен откакто президент на Българската федерация по джудо стана Румен Стоилов, а вицепрезидент Даме Стойков.

„Нещата тръгват в правилната посока. Вече има добра организация, усещаме подкрепа и започваме да показваме резултати“, каза Иванов.

източник: ММС - Пресцентър

Румен Стоилов уведоми министъра, че вече са готови плановете за подготовка и състезания през 2018 г. на националните отбори във всички възрастови групи.

Старши треньорът на националния отбор Атанас Герчев пък съобщи, че се възползвал от съвета на министър Кралев със състезателите да работи и психолог, като счита, че това е една от причините за израстването на Ивайло Иванов, който по време на турнира е показал много здрава психика.

Целта пред Българската федерация по джудо е да класира трима състезатели на Олимпийските игри в Токио.

Към момента Ивайло Иванов е 11-ти в олимпийската ранглиста, като за Игрите се класират първите 18.