Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще проведе двуседмичен лагер в Бразилия преди началото на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това съобщи старши треньорът Ина Ананиева.

Гимнастичките ще отпътуват за Бразилия на 2 август, а едва на 15 август ще се настанят в олимпийското село.

Българките ще проведат лагер в град Флорианаполис, тъй като Ананиева е била там и познава условията.

Ансамбълът получи за рекорден 14-и път наградата за отбор номер 1 на месец май, след като спечели сребърен медал в многобоя и две златни отличия на финалите на Световната купа в София. Грациите получиха 17 гласа от спортните редакции, а на второ място с 8 гласа остана ПФК ЦСКА.

Ананиева взе за пети път отличието треньор на месеца, след като за нея гласуваха 16 редакции. 7 гласа има старши треньорът на ЦСКА Христо Янев, а 2 гласа Георги Дерменджиев (Лудогорец).

Следващият вторник момичетата от ансамбъла заминават за Холон (Израел) за участие на европейското първенство по художествена гимнастика. След завръщането си те ще имат пет дни почивка, след което им предстои лагер във Варна. Преди олимпиадата българките ще участват на Световни купи в Казан (Русия) и Баку (Азербайджан).

"Ние имаме програма, която спазваме и когато трябва ще сме в най-добра форма", каза капитанът на тима Михаела Маевска.

"В София залата отново беше пълна, зрителите станаха на крака, когато чуха българския химн и за нас това е най-голямото признание", заяви Християна Тодорова относно спечелените медали на Световната купа в българската столица./БТА