Българската националка Боряна Калейн изпълни програма „максимум”, поне що се касае до квалификациите на първите два уреда – топка и обръч, по време на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан.

Състезателката на Марияна Памукова попадна и в двата финала, които ще бъдат излъчени на живо по NOVA SPORT тази вечер от 18.30 часа.

На топка Боряна Калейн влиза с трета оценка (21.450), докато за обръч се наложи да се чака до последно, но все пак намери място сред най-добрите – с осма оценка (21.600).

Другата ни представителка на тези два уреда Катрин Тасева не успя да стигне до финалите на шампионата след колеблива игра в първите дни. Невяна Владинова ще стартира своето участие утре, сряда, 18 септември.

В квалификациите за многобоя Боряна Калейн е на трето място във временното подреждане след Дина Аверина (Русия) и Линой Ашрам (Израел). Българката е със сбор 43.050 точки след първите два състезателни дни.

Катрин Тасева е на 16-а позиция с 39.900 точки. Битката за влизане в многобоя продължава утре с изпълненията на бухалки и лента.

В отборното класиране, във временното подреждане, България е на 6-о място. Първите три позиции са заети засега от Русия, Израел и Италия. Надпреварата обаче продължава, като е възможно до четвъртък вечер да настъпят много промени.