Двете български гимнастички Боряна Калейн и Катрин Тасева стартираха втория състезателен ден от Световното първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан, успешно. Днес грациите ни участват в квалификациите на топка.

Жребият не беше много благосклонен към Катрин Тасева, която трябваше да открие надпреварата за деня. Вероятн от напрежението, националката ни допусна леки неточности и получи 19.500 точки (12.00 за трудност и 7.500 за изпълнение), което ще я остави извън Топ 8 на този уред.

За сметка на това другата ни представителка Боряна Калейн отново показа, че има място сред най-добрите на този шампионат. Състезателката на Марияна Памукова получи  21.450 точки (13.100 за трудност и 8.350 за изпълнение), което е и най-високата оценка на този уред до момента.

Очаква се това да бъде достатъчно на Калейн да влезе във финала на този уред, който е тази вечер от 18.30 часа. Финалите в надпреварата ще бъдат излъчени на живо по NOVA SPORT. По всичко личи към момента, че Боряна ще участва и на финала на обръч.

Състезанието обаче тепърва продължава и се очаква след 16.00 часа да стане ясно кои гимнастички се класират за финалите на тези два уреда.