Биляна Дудова се класира на финал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба в Унгария, след като победи представителката на домакините и действаща бронзова медалистка от европейския шампионат - Емезе Барка.

Дудова беше далеч по-класният борец на тепиха и тръгна силно срещу защитаващата се унгарка. Българката успя да я хване в клинч още в първата минута за две точки, но не успя да завърши пренасянето и остана само с тях.

Дудова взе медицински таймаут заради кръвоизлив от носа и се върна в същото темпо. Унгарката пък продължи да бъде предпазлива и това не само не и помогна, а напротив - донесе наказателна точка в полза на Биляна Дудова за 3:0, какъвто беше резултатът в края на първите три минути.

Българката покачи преднината си на 5:0 още в началото на втората част и отново взе медицински таймаут. Проблемите за Дудова в крайна сметка започнаха да работят за Емезе Барка, която бързо върна две точки.

Унгарката обаче бе принудена да бъде свръхагресивна и ново наказание донесе нова точка на Дудова за 6:2, по какъвто начин завърши и този мач.

Съперничка на Биляна Дудова на финала утре ще бъде китайката Ниннин Жун, която спечели с технически туш срещу норвежката Грейс Бюлън. /БТА