Българката Биляна Дудова ликува с европейската титла и на първенството по борба до 23 години в Истанбул. 

На финала двукратната шампонка на континента при жените победи молдовката Анастасия Ничита с 3:1. Съперничката ѝ е втора на световно и европейско за девойки.

Преди това Биляна Дудова записа две победи - над шведката Елин Нилсон с 4:1, а на полуфинала се справи и с полякинята Катаржина Мадровска - 5:0, съобщават от родната федерация по борба.

До финалите проби и София Георгиева при 65-килограмовите и днес ще си оспорва златото с рускинята Мария Кузнецова.

До момента националката има на сметката си три победи - над Вераника Иванова (Беларус) с 5:3, шведката Моа Нигрен с 3:3, а на полуфиналите надделя и над туркинята Асли Тугчу с 2:1. 

При 53-килограмовите Кремена Петрова ще спори в репешажите за бронза с французойката Хонорин утре. На старта в категорията Петрова загуби от бъдещата финалистка Катаржина Пичкуская (Беларус) с 0:6.

Другите ни две представителки отпаднаха. Юлияна Янева (62 кг) отстъпи на румънката Инч с 0:10 , Виктория Бобева (68 кг) записа две загуби с по 0:10 от туркинята Тосун и рускинята Велиева, както и победа срещу литовката Домикатите. В категорията на  Виктория бяха по-малко състезателки, затова се бориха всяка срещу всяка.

Днес започват младежите ни в свободния стил.