Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов похвали двете български финалистки от Световното първенство в зала в Истанбул – Ивет Лалова и Ваня Стамболова. Босът на родната централа обобщи представянето на всичките осем национали взели участие в шампионата на планетата в Турция.

“Общо-взето, очакванията се оправдаха, два финала беше оптимумът, който можехме да извлечем, и те са реализирани. Винаги остава чувството, че можеше още малко, но то това чувство е чисто човешко и никога няма да ни напусне, но трябва да оценяваме по достойнство това, което направиха българските атлети, специално Ваня и Ивет, защото при тази жестока конкуренция, при това рекордно участие на страни, виждате, това четвърто място е отлично. Аз съм доволен от нейното представяне, както и от Ивет. Аз съм много доволен от нейното участие, няма какво да искаме повече от нея – финал на Световно първенство”, сподели Карамаринов.

“Инна направи това, което се очакваше от нея, да влезе на полуфинал, другото беше невъзможно на този етап, но това показва огромния потенциал, който имаме в спринта. Пак стигаме до темата с щафетата в спринта.”

“Доволен съм от Виктор Нинов, много близо до личния си резултат, както и в Дегу, пак малко не му достигна до финал. За другите атлети – под възможностите им, няма какво да кажа”, сподели още шефът на БФ по лека атлетика.

“Последният човек в атлетиката, който ще тръгне да се оправдава с болест е Ивет. Действително много е болна, плаче, защото чувства, че ако беше в добро здравословно състояние, щеше да направи повече. Това е нормалното състояние на човек, който иска да се реализира, а има някаква обективна пречка. Тези сълзи са залог, че следващият път, когато не е болна, ще направи това, което всички чакаме от нея. Не само ние, европейската атлетика – чакаме титла в Хелзинки на шампионата на Стария континент през лятото, както и достойно представяне на европейската атлетика на Олимпийските игри. Тя беше единствената представителка на Европа във финала на 60 метра. Това говори само по себе си за нейното постижение. Това трябва да го оценяваме по достойнство”, добави Карамаринов.

“Искам да благодаря на феновете, на българите, които са тук. Това ме изпълва с оптимизъм, с гордост, с национално чувство, защото те са дошли тук, за да подкрепят българските атлети. Това са всеотдайни хора. Горд съм, защото българското знаме може би беше най-популярното тук”, сподели още босът на родната централа.