Българската спринтьорка Ивет Лалова завърши осма във финала на 60 метра Световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул. Чарвоната ни състезателка, която бяга с температура, пресече финалната линия последна с резултат 7.27 секунди. Въпреки това, 27-годишната ни националка се представи на ниво, успявайки да влезе във финал, като единствена европейка, както и като единствена бяла жена сред още седем тъмнокожи атлетки.

Ивет не успя да се доближи до личния си резултат през сезона от 7,14 секунди, което се дължи на вирусното заболяване, което я мъчи, откакто пристигна в Истанбул.

Вероника Кембъл-Браун от Ямайка защити титлата си от Доха, след като грабна златото с време 7.01 секунди. Втора се нареди Мюриел Аур със 7.04 секунди. Трета е Тиана Медисън (САЩ) със 7.09 секунди.

С класирането си в Истанбул Ивет Лалова стана третата българка с финал на световно първенство в зала на 60 метра, след успехите преди нея на Анелия Нунева и Петя Пендарева.

Другата българска участничка на 60 метра при жените - Инна Евтимова, отпадна на полуфиналите на шампионата с време 7.44. Евтимова имаше 7,28 секунди личен резултат за сезона, но не успя да се доближи до него.