Гимнастичката Цветелина Стоянова бе изписана от Пирогов. Добрата новина съобщиха днес от лечебното заведение в София.

„Вчера от "Пирогов" беше изписана гимнастичката Цветелина Стоянова. По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции. Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. Сега пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. От тук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия“, съобщават от Пирогов.

21-годишното момиче прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано след тежки съчетани травми след падане от шестия етаж на блока, в който живее с баба си в столичния квартал "Надежда" на 14 юни. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

Лекарите работеха под ръководството на дежурния шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника. В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари – реаниматори, хирурзи, невролози, национални и републикански консултанти на България.