Кирил Николов-Дизела финишира втори на поредния старт на Световна купа от сериите по Sky Running, която се проведе в Монтана, САЩ. Смятано от мнозина за най-престижното състезание от такъв тип в Северна Америка, Run the Rut постави пред участниците технично трасе с дължина 28км, и близо 2400м денивелация, като най-високата точка бе връх Loan Peak, с височина 3352м.

Дизела достига върха четвърти, но на спускането успява да скъси дистанцията и да заеме 3-та позиция. На финалното изкачване българинът достига 2-ро място, което успява да задържи до финала, преборвайки силната конкуренция, техничното трасе и неблагоприятните метеорологични условия. Първи завърши състезанието испанецът Хасан Айт Чаоу с време  3:06:39. Времето на Кирил бе 3:14:35. Третата позиция остана за каталунеца Жан Маргарит Соле. При жените победителка стана американката Меган Кимел, с време 3:36:2.   
                         
След Run the Run, втори в Световната ранглиста е победителят Хасан Айт Чаоу. Кирил се нарежда на 7-ма позиция. Финалът на Световната купа по Скай Рънинг ще бъде на 15 Октомври в Лимоне. Състезанието ще даде бонус точки, които ще са определящи за финалната класация и призовите места. Първите двама – Хасан Чаоу и Тадей Пивк, към момента са на 20 точки разлика един от друг. Бягането в Лимоне е последно за сезона и то ще отреди допълнителни бонус точки за първенците.

„Изключително тежко състезание, със стръмни каменисти участъци, през които успях да спечеля време. Изключително съм щастлив, че станах втори при тази конкуренция. В случая за мен е важното, че най-накрая се получи, след цял сезон спадове и малки успехи, най-накрая успях да се класирам на почетното второ място“, сподели Дизела минути след финала на бягането. „Остава едно състезание в Италия, средата на Октомври месец и се надявам и там резултатът да бъде също толкова добър“, добави още Кирил.