"Новото ръководство на националния отбор по бокс се е захванало супер сериозно и тези неща ми харесват, защото искам да направим нещо голямо. Време е!" Това заяви в Плевен световният шампион Детелин Далаклиев.

Той посочи, че в момента има добри условия за подготовката си и изрази благодарност към всички от боксовия клуб "Мизия" в родния си град - към неговия президент и своя треньор за това, че му подсигуряват необходимите неща, за да тренира пълноценно.

Далаклиев е удовлетворен от националния отбор, за да има всичко, което е нужно да се подготвя.

"Сега очаквам и подкрепата на община Плевен - да ми помогнат, защото трябват повече средства. И това е нужно не само за мен, а като цяло. Още от деца трябва да има кой да ги спонсорира, за да могат да тренират", коментира шампионът пред БТА.

На въпрос какво е моментното му състояние той заяви: "Мисля, че подготовката ми в момента е някъде 30-40 процента от действителните възможности. Засега няма за къде да се форсират нещата и да съм в някаква супер оптимална форма. Още ми е рано да съм в оптималната форма. От Световното досега почивах месец и половина, защото много ми се насъбра. Започнах тренировки, състезания, участие в държавното първенство. След това веднага отиваме на лагер. Дори и по празниците ще бъдем на лагер".

Попитан за целите, които си е поставил Далаклиев бе категоричен: " Целта ми е да отида на Олимпиадата и да се прибера с медал. Много не искам да говоря, да се правя на някакъв супер голям шампион. Знае е се, че Олимпиадата е много голямо състезание и там е супер трудно. Важно е да участваш - голямо нещо е!, но аз не искам само да участвам на Олимпиада. Засега имам медали от Европейски, от Световно, но от Олимпиада - нямам. Мисля, че мога да се преборя с много от боксьорите в моята категория. Искам да взема медал от Олимпиада - това ми е мечта от дете".