Детелин Далаклиев бе удостоен със званието Спортист на годината на Плевен за 2012 година. На тържествена церемония в понеделник вечер изявеният български боксьор получи от кмета на града проф. Димитър Стойков почетен плакет и грамота.

За треньор на годината бе определен личният наставник на Далаклиев - Александър Владимиров - президент на боксов клуб Мизия. Той получи наградата си от заместник-министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов. Владимиров благодари на общината за помощта, която оказва на клуба и за подготовката на Детелин Далаклиев.

Призът „Отбор на годината“ на Плевен бе присъден на боксов клуб „Спартак“, а за най-проспериращ млад състезател бе определена Рената Петкова - лека атлетика.

Заместник-министър Ценов поздрави наградените и им пожела още по-добри постижения през 2013 година. Той изрази убеденост, че общината ще продължи да подкрепя спорта и с помощта на министерството ще развие още по-успешна спортна дейност през Новата година.

Престижните отличия бяха определени чрез традиционна анкета сред представителите на обществеността на града, спортните клубове и журналистите.