Спортният талант на „Еврофутбол“ Денис Димитров (Локомотив – Русе, лека атлетика) спечели титлата на България на 100 м на Държавното първенство по лека атлетика, което се проведе в Правец в събота и неделя (15-16.06.2013 г.). 19-годишният спринтьор пробяга разстоянието за 10.16 сек. (1.5 м/сек), с което постави и нов национален рекорд за юноши. Досега най-доброто постижение в тази дисциплина се държеше от Петър Петров – 10.33 сек., и не бе подобрявано от 1977 г. насам. Във вечната българска ранглиста за мъже резултатът е трети, като рекордът все още принадлежи на Петър Петров - 10:13 сек. Успешното бягане на Денис му осигури покрит норматив „Б“ за участие в Световното първенство за мъже в Москва през август. Той оглави и сезонната европейска ранглиста на 100 м за юноши и се превърна в основен фаворит за европейската титла в своята дисциплина на първенството за юноши и девойки старша възраст в Италия през юли.

Денис Димитров със злато на 100 м и национален рекорд

Друг Спортен талант, финансиран от „Еврофутбол“, Митко Ценов (СК Атлет – Мездра) може да се поздрави със сходни успехи – злато, рекорд и покрит норматив. Той стана шампион за мъже на 3000 м стипълчейз с време 8:27.09 мин., като изпревари с повече от минута подгласника си Ли Гианаг (9.40.75 мин.). Това го направи и новият национален рекордьор за младежи до 23 г. Най-доброто постижение за България за тази възраст досега се държеше от Антон Томов от 1985 г. - 8:39.93 мин. С повече от 18 сек. Ценов подобри и личния си рекорд, след като откри сезона през май с 8:45.86 мин.

Денис Димитров със злато на 100 м и национален рекорд

С представянето си Митко покри норматив „Б“ за Световното първенство в Москва и се изкачи на второ място в европейската ранглиста за сезона за младежи до 23 г.

Отново в Правец успех постигна и трети талант на българския букмейкър – Тихомир Иванов (СКЛА “Спартак Плевен”) се класира на второ място на скока на височина с 218 см. Изпревари го друг участник в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, но от нейното миналогодишно издание – Виктор Нинов, който скочи 224 см. Освен сребърното отличие Тихомир се сдоби и с личен резултат и покри нормативите за Европейското първенство в Италия и за Европейското до 23 години във Финландия през юли. „Много съм доволен от представянето си. Сезонът започна много добре за мен“, коментира Тихомир веднага след участието си в Правец.

Денис Димитров със злато на 100 м и национален рекорд