"Щастлива съм обаче, че въобще се върнах на ринга. Тази година като цяло бе много тежка за мен, но пък намерих точния треньор в лицето на кубинеца Жоел Солер Арате", сподели българската боксьорка Деница Елисеева, след като стигна до титлата в категория до 57 килограма на Европейското първенство в София.

Елисеева победи с 2:1 съдийски гласа туркинята Сати Бурсу във финала на дисциплината, за да стигне до първо европейско злато след три бронза до този момент. "Не мога да кажа дали златото е точно сбъдната мечта след трите ми бронза на европейски първенства. Защото мечтата ми бе олимпийска титла, но не можах да я осъществя заради контузията. Щастлива съм обаче, че въобще се върнах на ринга. Тази година като цяло бе много тежка за мен, но пък намерих точния треньор в лицето на кубинеца Жоел Солер Арате. Изминах доста дълъг и тежък път, много се трудих, но той ми обърна такова внимание, което не бях получавала от никой друг", коментира 35-годишната софиянка след финала.

"Щастлива съм, защото с тази контузия, която имах, малко хора биха се занимавали въобще със спорт. Бях на легло, мускулът на крака ми бе атрофирал и положих много усилия, за да се върна. Нямам представа до кога и къде ще боксирам. Предстои да видим дали ще има женски професионални серии, чакаме решението на АИБА и тогава ще преценявам", допълни тя. /БГНЕС