На 5.03. в 15:00 часа ще се състои за първи път демонстрация на тъч ръгби във Варна. На игрищата на Общински спортен комплекс “Чайка” до бл.27 във варненския квартал организаторите от България Тъч обещават да запознаят всеки желаещ с основните правила на играта и да се проведе демонстрационен мач.

Амбицията на организаторите е да се положат основите за създаване на отбор, който да може се включи наравно с останалите отбори в предстоящите турнири, а най-добрите играчи да станат част от националния отбор. Тъч ръгбито или по-известно като тъч е един от най-бурно развиващите се спортове в световен мащаб.

Възниква в Австралия през 70-те години като възможност за загравяка на играчите по ръгби. За разлика от големия си събрат, тъч е спорт без контакт и е подходящ за хора от всяка възраст, без значение от пол и физическа форма. Играчите се славят с дълго спортно дълголетие, лишено от тежки контузии.

Отборите биват мъжки, женски или смесени. Основен фокус в развитието на България Тъч, пълноправен член на Международната Тъч Федерация (FIT), е популяризирането на спорта Тъч сред младежи и подрастващи в цялата страна, както и силното представяне на историческото за България първо участие на Европейско първенство по Тъч, което ще се проведе в Нотингам, Англия този август.

За участие в събитието или друга допълнителна информация относно него: contact@bulgariatouch.org или на тел. 0889109283