Българската лекоатлетка Мирева Демирева, която взе сребърен медал на Европейското в Берлин (Германия), коментира, че целта ѝ е била първата позиция. Сребърната медалистка от Игрите в Рио, не скри, че е щастлива от новия голям успех в кариерата си и категорично изрази решителността си, че следващия път ще покори върха.  

"Щастлива съм, разбира се. Медалът си е медал. Два метра, са си два метра. Скачах за първо място, разбира се. Този път не успях, но следващия знам, че ще успея", коментира Демирева, цитирана от Bgathletic.com.

"Знаех, че няма шанс да стана първа с височини под 2 метра. В един момент височини като 196 и 198 см не ми носят абсолютно нищо, защото ме интересува първо място и всичко след него няма никакво значение за мен. Съжалявам, че съм докарала феновете до инфаркт (смее се). Надявам се сега радостта да е още по-голяма, заради тази ситуация". 

LAP.bg, Илиан Телекджиев
9 снимки

"Тренирам психиката си. Нашата основна цел е Токио и всяко едно състезание ми е изключително важно за Олимпиадата."

Запитана дали е била по-спокойна, след като е застанал пред летвата от 200 см, Демирева обясни: "В никакъв случай. Знаех, че или взимам медал, или не. Дори не знаех на коя позиция съм за момента – някъде назад. Не бях спокойна, но бях много развълнувана. Много обичам да скачам на височини от 2 метра и 2 метра плюс. В крайна сметка реших – всичко или нищо".

 
"Беше ми адски кеф да скачам на 204 см, особено борейки се за първото място. Знам, че мога да ги скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми още малко работа в техническо отношение, бих казала в последния стадий да финализирам скока си и повече опити над 2 м – това ми трябва. И днес бях готова за 204 см. Никога не знаеш, дори да улучиш опит, то си важи - минеш ли над летвата, минаваш над летвата. Знам, че мога да скачам много. Трябва ми още малко време, но имам търпението. Имам волята и желанието и не виждам какво може да ме спре:, добави Демирева. 

"Винаги е приятно да видим българска публика. Да усетиш, че някой уважава труда ти. А и винаги, когато видиш трибагреника, нещо ти трепва", коментира присъствието на български фенове в Берлин.