Британският бокьор Дейвид Хей изрази готовност да съдейства на ръководството на Британската федерация по бокс, която ще разследва сбиването между него и Дерек Чисора в събота вечер в зала "Олимпия" в Мюнхен. Това се случи на пресконференция след мача за световната титла в тежка категория между носителя на пояса Виталий Кличко и Чисора.

Дейвид Хей вече даде своите показания пред германските служители на реда, а изказването му беше извършено точно 36 часа след инцидента. Той каза, че е напуснал веднага Мюнхен, защото се е опасявал за живота си след заплахите на Чисора за убийство.

Мюнхенската полиция задържа Дерек Чисора и неговия треньор Дон Чарлз на летището в Мюнхен в момента, когато британският боксьор се регистрираше за полет до родината си. На пресконференцията очевидци са чули как Дерек е викал на своя сънародник Хей, че ще го застреля в Англия. В резултат на този инцидент срещу Дерек Чисора могат да бъдат предявени обвинения в извършване на побой и заплаха с убийство.

Заради боя двамата британски професионални боксьори може да лежат и в затвора. Чисора е заподозрян в "умишлено нанасяне на травма" (парична глоба или затвор до пет години) и "заплаха за саморазправа" (парична глоба или лишаване от свобода до една година). Хей е заподозрян в "нанасяне на тежки телесни повреди" (затвор от 6 месеца до 10 години).