Дерек Чисора и Дейвид Хей са заплашени да не играят никога повече професионален бокс, заради боя извън ринга, който си спретнаха в Мюнхен.

Чисора се би с Витали Кличко в петък, но може да загуби всичко, ако бъде обявен за виновен. Той наплю в буквалния смисъл на думата братята Кличко, а след боя реши да размени юмруци и с Хей.

Хей от своя страна също продължава да бъде издирван от властите в Германия, и се смята, че е успял да напусне страната, но ще бъде арестуван на секундата, на която отново стъпи в нея.

Това на практика отрязва пътищата на Хей към битка за световната титла при свръхтежките, тъй като братята Кличко държат коланите, и ще настояват да ги защитават именно в Германия.

Дейвид Хей няма и лиценз в момента, но се смяташе, че иска да се бие по-късно през годината срещу един от братята.

Дерек Чисора обаче е все още под юрисдикцията на Британския боксов съвет, и секретарят на централата Робърт Смит заяви: „Ние ще се заемем с него. Разбира се, и с Дейвид, ако той реши, че иска отново да се боксира някога. Ако Хей поиска подновяване на лиценза, тогава ще се разправяме и с него.“

„Но дали Кличко ще искат да се боксират с Хей след всичко, което се случи? Почти всеки уикенд изпращаме боксьори някъде по света да се бият, и 99% от тях се държат прилично. В Мюнхен обаче не стана така,“ добави Смит.

Чисора със сигурност ще бъде глобен солено, и голяма част от прибраното за боя с Кличко ще отиде за покриване на наказанието. Британския боксов съвет вече пожали веднъж Чисора, когато той бе признат за виновен за побой над приятелката си, но е много вероятно този път да не поддаде, и да му изземе окончателно правото да се боксира.