Отношенията между Джон Джоунс и Дейна Уайт изглежда са безвъзвратно загубени. Джоунс трябваше да се завърне под светлината на прожекторите, след като нокаутира Даниел Кормие в UFC 214. 

След това той трябваше да се изправи срещу Брок Леснар, а вероятно и срещу шампион в тежка категория Стипе Миочич. Очаквахме всичко това да се случи преди да научим, че Джоунс отново се е провалил на допинг тест и в кръвта му бяха открити следи от анаболни стероиди. 

След като надеждите му се сриваха отново и отново, Дейна Уайт в общи линии отписа бившия шампион в полутежка категория.

"Той е най-пропиленият талант в историята на всички спортове. Джоунс е толкова надарен с талант, че Бог знае какво щеше да постигне, ако не си бе навлякъл всички тези проблеми. Той можеше да бъде шампион в тежка категория и да запише рекорд за най-много защити на титлата, който да не може да бъде подобрен никога. Списъкът с това какво можеше да бъде Джон Доунс е доста дълъг. Каквото и да се случи (с наказанието му), това да е. Повярвайте ми, вече не съм умствено или емоционално свързан с това", заяви Уайт.

Джоунс в момента очаква своето изслушване през декември, за да бъде решена съдбата му. Дали с кариерата му е свършено, или той ще се завърне за битка някой ден?