Общинският съвет на Пловдив да гласува на следващата си сесия отпускането на 115 000 лева за разширяването на електронното табло на Гребния канал, ще предложи местната администрация. Това обяви пред журналисти кметът на града Иван Тотев. Той изрази увереност, че предложението ще бъде прието от съветниците. На Гребния канал от 22 до 26 юли ще се проведе Световното първенство за младежи до 23 години . Сегашното табло е с размери 6 на 4 метра, а новото ще бъде 9 на 9 метра. 

В голямото спортно състезание ще участват повече от 1200 гребци, освен това се очаква в Пловдив да пристигнат много техни роднини , както зрители от цял свят. Вторият гребен канал се очаква да бъде готов до края на 2017-а година, като дотогава ще са минали съдебните дела с екозащитниците и целият строеж на инфраструктурата на обща стойност 15 млн. лева, заяви още кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Той се срещна днес с инспекторите от ФИСА Светла Оцетова и Кристине Якобсен, както и техническия делегат на федерацията Бернд Шумахер. Те инспектираха Гребния канал останаха изключително доволни от видяното и от срещата с отговорните фактори. 

Големият спортен обект ще бъде домакин на 6 големи първенства до 2018-а година, а дотогава Пловдив ще може да кандидатства и за още европейски и световни надпревари. /БТА