Датчанинът Сьорен Краг Андерсен получи реализация на усилията си и спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция, като стана първият представител на страната си с етапна победа от две години насам. Тогава успехът беше за Магнус Корт.

Етапът беше с дължина от 194.5 километра от Клермон Феран до Лион, а състезателят на Сънуеб атакува победата едва три километра преди края и не изпусна възможността си до края.

Времето на победителя е 4:28:10 часа, следван от Лука Мезджек на 15 секунди и Симоне Консонни (Италия), който е с времето на словенеца.

Друг словенец - Примож Роглич запази лидерската си позиция и жълтата фланелка преди утрешния 15-и етап от 174.5 километра над Кол дю Гран Коломбиер. Времето на Роглич е 61:03:00 часа, а след него на 44 секунди е Тадей Погацар. Трети е Еган Бернал от Колумбия на 59.

Трикратният световен шампион Петер Саган (Словакия) се приближи до водача в класирането по точки Сам Бенет, след като завърши 4-и. В същото време ирландецът изостана от самото начало и така и не се приближи до лидерите до края. Бенет, който може да стане първият ирландец от 1989-а година насам, който ще спечели класирането за активност, има 262. След него е Саган с 219./БТА