На 11 декември (четвъртък) 2014 г. за пета поредна година в ефира на Дарик радио ще се проведе Коледен благотворителен търг с разпродажба на редица спортни акртикули, модни и арт аксесоари, ваучери за почивка и др. 

Инициативата е на предаванията „Ники Кънчев шоу”, „Дарик кафе”, спортно шоу „Гонг” и сайта Gong.bg, а по традиция събраните средства ще бъдат дарени в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца”.

И тази година десетки популярни личности, компании и слушатели на Дарик дариха безвъзмездно свои атрактивни вещи, за които ще се наддава в ефира на радиото и във Фейсбук страницата на търга.

„През цялата година популяризираме нашата инициатива, срещаме се с известни личности и компании, събираме артикули, за да може да съберем повече атрактивни вещи. Благодарни сме на всички, които през годините се включиха и продължават да ни помагат, защото каузите си заслужават”, казва Ники Кънчев.

Сред атрактивните вещи тази година са плакет на Мария Гроздева, поднесен й от Иван Славков и БОК по повод спечелването на златния медал на Олимпийските игри в Сидни; фланелка на английския национален отбор на легендарния Глен Ходъл от мача Англия – България на „Уембли” през 1979 г.; шапка Ferrari с личен автограф на Паоло Мартинели, дарена от пиара Максим Бехар; фланелка на Уесли Снайдер, осигурена от бившия играч на „Левски” Николай Димитров – Хичо; рамкирана снимка на Стив Макманаман с личен автограф, дарена от футболния отбор по футзал „Лозенец Юнайтед”; фланелка на „Челси”  на английската легенда Джо Коул, с която е играл в Шампионската лига, която ни донесоха Александър Пашалийски и Шеймъс Оверенд; фланелки на Христо Янев и Дарко Тасевски. Футболистите на „Славия” Чавдар Янков, Мишел Платини и Георги Петков дават фланелки на отбора с лични автографи. И още спортни артикули: Цветан Димитров от „Адидас” дари екип с автографи на най-добрия национален ръгби отбор в света – Нова Зеландия; волейболистката Радостина Тенева ни дава фланелки с подписите на баскетболния отбор „Армани” Милано и гръцкия „Олимпиакос”, както и фланелка на футболния отбор на „Олимпиакос” с подписите на гръцкия национал Костас Митроглу и аржентинската легенда Хавиер Савиола.

Търгът на Дарик

източник: Благотворителен търг на Дарик

Сред другите артикули, които ще събират средства за недоносените деца и децата аутисти, са часовник и вина от Георги Радулов и Пламен Митев от „Агенция Митев-Радулов”; ваучери за почивка от „Кемпински Хотел Гранд Арена” Банско и Гранд хотел Поморие; комплект смесители за баня от колекцията Victoria на Roca, дарени от Серхио Кастро, Веселин Симов и Мария Ивчева от „Рока България”; картина на художничката Петя Георгиева; чисто нова плоча от албума The Division Bell на Пинк Флойд от Георги Рандев; книгата „Ето я нощта” на поета Калин Донков с личен автограф; графика на Христо Панев; автобиографичната книга за легендата на ЦСКА Стоян Орманджиев „И в Интер му сваляха шапка” с автор Румен Пайташев.

На 11 декември в студиото на Дарик ще гостуват Сандра – момичето, на което Дарик помогна с първото издание на Коледния търг и което по думите на Ники Кънчев „запали искрата” за инициативата, както и Нина Николова от Фондация „Нашите недоносени деца”, Мина Ламбовски от Дневен център за работа с деца с аутизъм и специални образователни потребности „Тацитус” и Владислава Цолова, председател на Фондация „Стъпка за невидимите деца”. В студиото на Дарик на живо ще свирят групите „Д2”, „Конкурент”, „Седем”, ще пеят още Цецо Елвиса и Иво Танев.